U bent hier: Home - Beroepen - Medewerker afmontage intern

Printvriendelijke versie

 
 

Medewerker afmontage intern


De medewerker afmontage intern werkt in de werkplaats. Onderdelen worden in elkaar gezet en zo wordt bijvoorbeeld een meubelstuk, decorstuk of balie gemaakt. Fysiek belastend werk komt voor in de volgende situaties:

  • Regelmatig tillen dragen van zware gewichten.
  • Het met platenkarren en handpallettrucks handmatig verplaatsen van hout en onderdelen.
  • Veel en lang staan.
  • Aandraaien lijmklemmen.
  • Werken in ongunstige werkhoudingen doordat de bewerking op een lastig bereikbaer plaats van het meubel moet plaatsvinden.
  • Boren/schroeven met elektrische apparatuur.

De risico’s van fysieke belasting worden voor de medewerker afmontage intern onderverdeeld in tillen, duwen/trekken, werkhoudingen, repeterend werk en trillingen.

De medewerker afmontage intern maakt regelmatig gebruik van handgereedschap. De gevaren die hierbij optreden zijn onder andere snijgevaren en elektrocutie gevaar.

Het handgereedschap kan zorgen voor hoge geluidsniveaus. Veel blootstelling aan geluid kan op een gegeven moment tot gehoorverlies leiden.

Schuren en zagen zorgt voor blootstelling aan houtstof. Afhankelijk van de houtsoort kan houtstof leiden tot gezondheidsproblemen, zoals irritatie van de huid, ogen en slijmvliezen, huiduitslag of eczeem, allergieën, ontstekingen en in uitzonderlijke gevallen tot braakneigingen, maagkramp of neus- of longkanker.

De medewerker afmontage intern kan bij het gebruik van lijmen in aanraking komen met gevaarlijke stoffen (oplosmiddelen). Oplosmiddelen tasten huid, zenuwstelsel en organen aan en kunnen leiden tot eczeem, hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies, hart- en longklachten en zelfs vruchtbaarheidsproblemen of Organo Psycho Syndroom (OPS).

Tenslotte kan de medewerker afmontage intern werkdruk ervaren in zijn dagelijks werk. Teveel werkdruk kan op termijn leiden tot overspannenheid.

De belangrijkste risico’s zijn:

 
 
 

< terug naar vorige pagina